Migrationseländet


Jag läste i Dagens Nyheter igår (torsdag 16/4) att Sverige tvångsutvisar eritreaner, trots att Amnesty fördömer detta. Och att FN:s flyktingorgan manar till stor försiktighet när det gäller utvisningar. Dagens Nyheter har sedan några veckor tillbaka haft en stor kampanj som heter Free Dawit. Den svenskeritrianska journalisten Dawit Isaak sitter sedan 8 år tillbaka fängslad i Eritrea, utan rättetgång. Hans brott är att han har uttryckt sina åsikter, alltså sina demokratiska rättigheter.

Hur tänker Migrationsverket? Här brinner det till på riktigt i mitt huvud. Jag blir så jävla förbannad på den inställningen Migrationsverket har. I hur många år har Migrationsverket fått kritik för sitt arbete och hur man utvisar människor till ganska säkert förtryck. Jag hade själv en elev för två år sedan, som trots psykologuttalande om att pojken borde få stanna i Sverige, skulle utvisas. Fruktansvärt! Det verkar som om Migrationsverket tolkar de kriterier som ställts upp för att få uppehållstillstånd i Sverige på striktaste möjliga sätt. Hur länge ska det få hålla på så här? Kan inte några vettiga riksdagspolitiker se till att Riksrevisionen granskar Migrationsverket?

Lägg ner Migrationsverket! Släpp invandringen till Sverige fri! Sikta på att Sverige om 20 år ska ha en befolkning på 40 miljoner människor. Bygg upp stora städer utmed hela väst- och östkusten. Vilken byggboom! Vad mycket arbetstillfällen!  Vilken hemmamarknad för produkter med 40 miljoner människor! Nej men vi har inte råd att ta emot fler invandrar säger de som är skeptiska. Är vi fattiga? Nej vi kan inte kulturellt beblanda en massa olika folkslag säger de som är väldigt skeptiska. Nej, vi ska inte placera alla i samma miljonprogramsområde. Men vilket härligt samhälle att leva i! Mångkulturellt.

Detta kanske låter som ett desperat och ilsket inlägg i debatten. Mitt förlag kanske är alltför mycket vision för att kunna förverkligas. Men jag är så trött på att möta alla de ledsna och oroliga elever som inte får stanna i Sverige, vi har på skolan flera elever som hotas av avvisning. Jag är så trött på att människor, med höga löner på ett fint kontor, som ibland firar i champagne, kastar ut människor som behöver vårt stöd och vår trygghet. Man kommer inte till Sverige för det fina vädrets skull, utan att få trygghet och en ljusare framtid. För att värna sina barns framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s