Grisen

Det är en gris ute i debatten. Det är samma gris som tidigare figurerat, men det var några år sen sist. Idag dök den upp i en aula på Gärdesskolan. Argumentet var att det inte spelar någon roll hur mycket man mäter grisen, ingenting förändras av att man mäter den.

Emil i Lönneberga hade ett annat förhållningssätt. Han tänkte att han skulle träna upp Griseknoen, genom att hoppa över hinder. Genom att träna lyckas Griseknoen hoppa högre och högre, något som gör Emils pappa förgrymmad. ”Men Griseknoen tycker det är roligt”, svarar Emil. Anton Svensson i Katthult skriker: ”Grisar ska inte ha roligt, grisar ska man göra julskinka av. Som du håller på blir han ju mager som en jakthund”.

Det är just det, kanske blir just Griseknoen både smartare och gladare. Han tycker ju det är roligt att hoppa allt högre. Jag trodde att Hans-Åke Scherps gris dog av övervikt för ett par år sedan, men jag hade tydligen fel.

 

 

 

11 reaktioner till “Grisen

    1. Nej Christer, det handlar inte om Göran Persson. Att vi i Haninge har hysteri på att mäta får vi kritik för av högt uppsatta forskare. De menar att det spelar ingen roll hur mycket man mäter, grisen är ändå lika lång och väger lika mycket. Men man kan ju göra något åt resultatet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s