Vad hände med omskärelsen?


Den 23 mars förra året (kulturella svårigheter) skrev jag en blogg om en före detta elev, vars mamma ville att hon skulle gifta sig. Flickan var då bara 17 år och vi befarade även att det fanns risk för att hon skulle omskäras. Känner ni inte igen detta och vill veta mer, läs då min blogg. Ni andra som kommer ihåg händelsen kanske undrar hur det gick för flickan och hur det ser ut för henne idag.

Jo det har gått bra för henne. Hon tvingades med på en resa till Dubai, men varken giftemål eller omskärelse inträffade, trots att mamman påtalade för flickan att hon tyckte att hon skulle gifta sig. Jag talade med flickan på telefon häromveckan och allt var bra. Hon pluggar andra året på gymnasiet och det går bra. Hon har varit väldigt tydlig mot sin mamma att hon inte vill gifta sig förrän hon har pluggat klart, till mammans stora förtret. Dessutom har hon planterat idén att hon efter gymnasiet ska flytta till en annan stad för att plugga, t.ex. Malmö har kommit på tal. Mamman vill verkligen inte veta av detta snack, men har inte hotat flickan. Läget är helt enkelt lugnt. I maj fyller flickan 18 år och är myndig, då får hon bestämma själv och kan inte bli tvingad till något.

Somliga historier slutar lyckligt och för denna flicka kommer framtiden vara ljus. Hon kommer att vara en självständig ung kvinna som vet vad hon vill och hon har inte brutit med sin familj. Tyvärr är det alltför många unga flickor som tvingas bryta med släkten om de inte vill göra som föräldrarna vill. Hon har fortfarande kvar sin muslimska tro och hon är stolt över sin bakgrund. Jag har haft många samtal med henne genom åren och vi har pratat om hennes syn på livet och hennes värderingar. Det känns mycket bra och jag har höga förväntningar på henne.

2 thoughts on “Vad hände med omskärelsen?

  1. Kritik av pojkars omskärelse leder till anklagelser om Förintelseförnekare!
    Den som diskuterar omskärelsens nackdelar på tjejer kommer iaf undan som tur är 🙂 Könstympa flickor försvinner med sexuell upplysning och frihet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s