Svensk flyktingpolitik


Kan ingen vettig politiker göra något åt Migrationsverket? Kan ingen vettig politiker göra något åt svensk flyktingpolitik? Det är verkligen dags att svenska riksdagspolitiker tar tag i svensk flyktingpolitik och riktlinjerna gentemot Migrationsverket.

Jag läser Dagens Nyheter idag (20/5) och gläds åt att samtliga politiska partier i Värmdö kommun, samt många privatpersoner, skolkamrater, lärare och skolledare, protesterar utanför migrationsöverdomstolen. Anledning: Zyad, 20 år, ska utvisas till Bagdad. Detta trots att Förenta Nationernas flytingkommisariat, UNHCR, avråder från utvisning till Bagdad. Har migrationsverket missat att det är inbördeskrig i Irak? Struntar migrationsverket totalt i vad FN har att säga? Det verkar så!

Jag blir förbannad, upprörd och ledsen när svenska myndigheter beter sig på detta sätt. Men dessvärre inte förvånad. Jag blir å andra sidan glad över det engagemang som människor i Värmdö kommun visar. En stor ros till er.

Det finns faktiskt en hel del vettiga politiker i sveriges riksdag, som jag har förtroende för. Hoppas de agerar efter valet!

3 reaktioner till “Svensk flyktingpolitik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s