Demonstration mot Sverigedemokraterna


Jag fick ett SMS igår kväll. Så här stod det: ”Demonstrera mot att SD tagit sig in i Riksdagen. Måndagen 4/10 klockan 17.00, samling på Sergels torg (plattan) för att sedan tåga mot riksdagshuset. Sprid!”. Varför frågar jag mig? En demonstration likt denna är en demonstration mot demokratin – svenska folket har gått till val och frukten av detta val är dagens valresultat. En demonstration likt denna kommer bara att piska upp stämningen i samhället, få Sd att framstå som onda människor, polarisera. En demonstration likt denna kommer bara att sprida rädsla och otrygghet i samhället. Och kväva det öppna samhället och den fria debatten.

Vilka är Sverigedemokrater? Okunniga och fördomsfulla människor som inte känner muslimer eller invandrare. Människor som är outbildade. Människor som reagerar mot Sveriges dåliga invandrarpolitik, med all rätt. Här har sossarna ett stort ansvar. Ska dessa människor fördömas och deras åsikter tryckas ner i halsen, få i ansiktet att de tycker fel och ska hålla käften? Absolut inte. Valresultatet är förfärligt, men så ser det ut, nu börjar det verkliga arbetet. Debatt, utbildning, argumentation och förändrad invandringspolitik. Jag menar inte att vi ska ta emot mindre flyktingar och invandrare, snarare fler, men de måste ut i samhället snabbare än idag och inte heller sättas i segregerade områden. Vi måste alla jobba för att sprida de goda krafterna, inte ha någon slags pöbelmentalitet där vi polariserar med SD. Det är dömt att misslyckas!

SSU går idag också ut och talar om att invandrarfientligheten gror i klassrummen idag. Undrar varför? Skolan är en spegling av samhället och barnen tar med sig sina åsikter från hemmet till skolan. Inte konstigt. Lärare i skolan kan problematisera och motverka främlingsfientliga krafter och det ska göras med eftertryck. Lärare kan dock inte förändra föräldrars inställning, tro mig jag har försökt. Debatten mot främlingsfientlighet måste dock fortgå dag ut och dag in.

För övrigt anser jag att läraryrket är samhällets viktigaste arbete!

9 reaktioner till “Demonstration mot Sverigedemokraterna

 1. Kan bara instämma ! Precis som jag tänkt. Partierna är livrädda för att ta i invandrarfrågan. Så fort något parti tar upp problematiken,säger genast de andra att man ”fiskar i grumliga vatten”.
  Själv anser jag att invandringen borde vara mycket större än idag. Vi är ett rikt land, med få medborgare på en jättelik yta. Invandring är förstås ekonomiskt lönsam på sikt, då de flesta som kommer hit blir nyttiga skattebetalare. Invandrare måste betraktas som människor med hög kapacitet och med stor kompetens och förmåga och därmed också få krav på sig och rättigheter som alla andra medborgare. Den välvilliga omhändertagande bidragsinställningen från 90-talet måste radikalt förändras. Om inte kommer SD och andra främlingsfientliga krafter att växa.

 2. Christer!
  Tänk om vi hade 20 miljoner invånare, byggde upp stora städer utmed hela norrlandskunsten. Då skulle vi bli en marknad att räkna med och folk skulle bosätta sig i norrland. Med rätt stöd av infrastruktur när det gäller kommunikationer och statliga verk. Utbildningar och gott om bostäder. Flytta fokus från Stockholm lite grann, sprid. Bygg på invandrarnas entreprenörsskap -då skulle Sverige bli en internationell marknad att räkna med.

 3. Jag håller med! Man ska demonstrera för invandring, fri rörlighet, bra integration, tolerans …… inte emot ett parti.

  Den 4/10 var det inte då SD skulle ha en demonstration. Typiskt dum antia att också demonstrera samtidigt så att det blir mycket bråk!

 4. Bara så att du/ni vet så blev faktiskt nazisterna invalda av folket när det begav sig. Om vi inte står upp mot främlingsfientlighet i alla dess former, även om den nu råkar befinna sig i riksdagen, så tillåter vi att den växer och sprider sig. Och kommentarer som ”typiskt dum antifa” skrämmer mig. Vilka är det egentligen som är bovarna i det här dramat? Glöm inte det där uppe bland era liberala moln…

 5. Hej Yoda!
  Jag är inte liberal och jag är definitivt emot Sverigedemokraterna. Jag har jobbat 9 år på Jordbromalmsskolan, där andelen elever med invandrarbakgrund är 94%. Jag älskar det mångkulturella samhället och har många vänner med invandrarbakgrund.

  Jag vill absolut inte skapa en hatstämning där människor blir rädda för att gå ute eller där öppenheten och demokratin blir begränsad. Klart man ska demonstrera om man vill, men jag vill att politiker systematiskt tillsammans ska jobba med argumentation mot SD. Hela tiden jobba emot SD.

  Svenska folket har valt och resultatet var inte bra. Men då får etablerade politiker ta ansvar för att återupprätta förtroendet för politiken och se till att motarbeta SD politiskt.

  Johan

 6. Den fria rörligheten har redan lett till lönedumpning, sämre arbetsvillkor och att svårtartad språkförbistring råder på många arbetsplatser. Dessutom befinner sig många illegalt i landet och att tillgången på droger ökat enormt.

  Jag tror nog att SD har en en mycket viktig roll att spela i riksdagen. De andra partierna måste börja förhålla sig till verkligheten och inte bara till visionerna. Johan, Jordbromalm är inget mångkulturellt Shangri- La. Varför är det så förtvivlat få svenskar i sådana fall? Det är inte många svenskklingande namn i portuppgångarna på Moränvägen och Södra Jordbromalmsvägen.

  1. Kanske är det bra att SD kom in i riksdagen, så att frågorna kommer upp på bordet och måste diskuteras. Däremot hade jag föredragit att SD inte kom in i riksdagen och de etablerade partierna bjöd in till diskussion och tog debatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s