Islamofobi!


Ett fruktansvärt bombdåd i centrala Stockholm, av en sjuk människa, och debatten om islam är igång igen. I TV, radio och tidningar får muslimska imamer och experter försvara Islam i allmänhet och muslimer i synnerhet. Hörde Jan Guillou på studio 1 på radio idag. Vilken hjälte han är! Han refererar till att den svenska lagstiftningen har blivit betydligt tuffare gentemot muslimer, men även andra ”nysvenskar”. Förra veckan blev två svensksomalier dömda för stämpling till terroristbrott. Bakgrunden är att de i telefon hade pratat om att göra något dåd, närmast ”skitsnackat”, men konkreta planer eller vapen fanns inte. Säpo slog till! Resultat: Fyra års fängelse! Enligt Guillou skulle aldrig en svensk vit man blivit dömd för detta. Snacka om att Sverigedemokraterna får vatten på sin kran och att svenskar med invandrarbakgrund känner sig ännu mer utanför, segregerade, i det svenska samhället.

Muslimer är som vilka människor som helst. De går upp, gör frukost till sina barn, lämnar på dagis/skola, går till jobbet, kämpar på, hämtar på dagis/skola, lagar mat, umgås, sover. Som vilka människor som helst! Med fel och brister, men 99% av alla muslimer är trevliga, toleranta, sociala, goda, glada och vill göra rätt för sig. Vill vara en del av samhället! Hjälpa till att bära upp det svenska samhället.

Idag på TV4-nyheterna intervjuade man en imam från Fisksätra. Han undrade vilka böcker bombextremisterna hade läst. Antagligen inga. Kanske inte kan läsa? Det är en sjuk syn ledarna för al-Qaida och andra extremgrupper har, som inte delas av så många. Men egentligen handlar detta inte så mycket om religion, utan om makt och politik.

För några år sedan fick talade jag med en god vän som är muslim. Han sa: ”Johan, nu när du vet så mycket om Islam och är insatt, då är det väl dags för dig att konvertera till Islam”. Jag har inte konverterat, trots att jag tror på Gud. Islam är en tolerant religion som vi inte ska vara rädda för, det är när maktgalna män får styra i religionens namn det går åt skogen. Det har ju hänt inom kristendomen också. Det är när rädsla får styra som hatet och främlingsfientligheten får starkare fotfäste. Och så vill vi ju inte ha det, åtminstone inte de flesta och åtminstone inte jag.

One thought on “Islamofobi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s