Nya dokument


Jag har nu lagt upp två dokument på höger sida på min blogg. Båda dessa dokument är fasta och kommer ligga där hela tiden.

Det första dokumentet heter PBS-nätverk och är en exellfil som du kan ladda upp. Där har jag gått igenom alla de kommuner och skolor som är med i PBS-nätverket och tittat på de senaste fem årens meritvärden. Min tes var ju att om det är så som Hans-Åke Scherp påstår, att man jobbar med djupare kunskap och förståelse i de skolor som är med i nätverket, borde dessa elever rimligtvis ha fler VG- och MVG-betyg. Detta i sin tur torde det visa sig i högre meritvärde vid slutbetyg i årskurs 9. G=10 poäng, VG=15 poäng och MVG=20 poäng. Men så är inte fallet!

Det andra dokumentet heter Relationen mellan LUS och betyg och är också en text med en exellfil där jag har jämfört LUS och betyg vid fyra tillfällen. Mycket intressant läsning för högstadieskolor som använder sig av LUS. Hur kan man använda LUS som resultatuppföljning och diskussion för omfördelning av resurser.

Sedan tidigare har jag laddat upp hela min bloggserie som heter Pedagogisk nätverk. Som Skolverkets folk säger: ”Nu är alla dokument samlade i ett enda dokument”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s