Debatt i P1 morgon


Nu har ett fall från min bok Yrke: Lärare tagits upp till diskussion i P1 morgon. Det är Sara, som jag har skrivit blogginlägg om tidigare och som i boken kallas för Kadidja, som diskuteras.

Haninges skolchef Mats Öhlin tar upp en viktig aspekt i detta fall. När han gått igenom hela fallet och läst WISC-utredningarna kan han se att Haninge kommun gjort rätt på samtliga punkter. Det finns godkännande av föräldrarna att göra utredning, det finns utlåtande från lärare, psykologer och läkare. Och ändå blir det så fel! Mats Öhlin konstaterar att det kanske är ett systemfel det handlar om och han menar att alla lärare bör ha ett kritiskt förhållningssätt till utredningar. Kanske kan en och annan utredning bli fel?

Hör på repotaget.

Intressant debatt om Salsa igår, ett verktyg som jag varit kritisk till i många år. Hör det repotaget.

P1 hade igår även en intressant intervju med Horace Engdal.

För övrigt anser jag att läraryrket är samhällets viktigaste arbete.

8 thoughts on “Debatt i P1 morgon

  1. Tack Mats,
   Du hade verkligen en bra poäng när du lyfte att det kanske var ett systemfel. Intressant aspekt som jag hoppas leder till fortsatt debatt.

 1. Heja Johan, jag håller med Emelie och Mats!

  Men Emelie, jag tror du håller med mig om att det kanske inte bara är (går)dagens hjälte, med din inställning Johan, är jag ganska övertygad om att du inte bara är Saras och dagens hjälte. Utan många elevers hjälte, många dagar!

  Vi får kämpa vidare i vårt bloggande och annat för att ta fram de enskilda felen, fallen och systemfelen och inte minst försöka bidra till att saker uppmärksammas och förändras. Vilket du uppenbarligen gör! Heja!

 2. Jag ger dig cred för att gå emot den uppdelade synen på teoretisk kontra praktisk kunskap, att det är mer komplext än så och att det i grund och botten handlar om undervisningen som inte överbryggar. /Sanna Åhs, rektor Fittjaskolan

  1. Hej Sanna,
   Tack för den cred du ger. Tror att du förstår mig, eftersom jag har jobbat i Jordbro i 9 år, en förort med 94% med invandrarbakgrund. Du kanske har läst min bok? Den tar upp min syn på elever, kunskap och skolan – samt ett gäng konkreta elevexempel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s