4 reaktioner till “Artikel på Skola och Samhälle

 1. Hej Johan!
  Jag har kommenterat på Skola och samhälle och vill endast tilläga att jag personligen mer och mer uppskattar den entusiasm, målmedvetenhet och insiktsfullhet om skolvardagen och dess förutsättningar som du visar i dina artiklar.

  1. Pär,
   Tack för din positiva återkoppling. Jag måste säga att jag många gånger stönar över dina kommentarer som jag tycker är alltför långa och många gånger innehåller långa resonemang. Inte för att det du säger är ointressant, utan för att det dels blir lite ofokuserat och dels har jag svårt att hinna med. Jag vet inte om du har märkt det, men jag har inte skrivit några blogginlägg denna termin. Artikeln på SOS skrev jag innan jul. Anledningen är att det varit så fruktansvärt mycket på jobbet, många barn som far otroligt illa som jag har varit tvungen att engagera mig i. Detta tar mycket energi, men det är en prioritering som jag känner att jag måste göra.

   Åter igen, tack för dina ord.

   1. Hej igen!
    Jag håller med om att mina kommentarer ibland är långa, ibland försöker jag vinkla det åt något annat håll. Samtidigt är och blir jag medveten om att jag idag lever i en annan värld än vad jag gjorde som mellanstadielärare. Ibland lägger jag då mer fokus på t.ex. en teoretisk sociologisk aspekt på din artikel. Ibland inte helt genomtänklt (ibland inte heller sänt). som innebär att jag själv prövar sociologiska teoriers öärighet från situationer som berör alltifrån två människors kommunikation (t.ex. lärare-elev) till synen på en s.k. global värld. På så sätt utvecklar jag min egen teoretiska och sociologiska kompetens samtidigt som jag avskärmar mig något från den konkreta vardagen i skolan som då för 20 år sedan helt slukade min tillvaro.

    Jag förstår att du har mycket i ditt arbete. Och att det måste gå före. Och här är en fråga jag har undrat över, och det gäller dig, och en del andra flitiga bloggare. Hur ni hinner med att skriva så mycket och samtidigt så fokuserat.

    Lycka till både mitt ditt jobb och din blogg. Vi kommer säkert at höras av, och då kanske jag helt säger emot dig. oavsett vilket, så respekterar jag det du förmedlar och står för.

   2. Hej igen Pär,

    Det där med att hinna med så handlar det om prioritering. Jag har själv tre barn och har huvudansvar för markservicen hemma, eftersom min fru jobbar kontorstider och dessutom har en längre restid till och från jobbet än vad jag har. Det handlar om att jag har skola som fritidsintresse, att jag tycker om att skriva och att jag tittar väldigt lite på tv. Nu har det blivit en hel del tv, som ren avkoppling, men över lag är det just tv:n och andra fritidsaktiviter som blir lidande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s