10 reaktioner till “Kalmar och Göteborg – here I come!

  1. Jag kommer den 20:e, eftersom den 6:e blev inställd. Ser framemot detta.// Stella, gymnasielärare

    1. Det är väl egentligen bara barnvaktsuppdraget som ger någon säker räntabilitet för kommunen där barnen går i skola. Eftersom Johan är så fokuserad på att eleverna ska lära sig något så innebär även hans vanliga uppdrag som biträdande rektor resultat som i första hand andra kommuner har nytta av.

      Att vi verkligen hjälps åt att lyfta fram beprövad erfarenhet för att stärka lärarnas verktygslåda ser jag se som det viktigaste vi kan ägna oss åt.

      1. Ett svar till dig om Johan fyller en viktig uppgift när han reser iväg och bidrar till en bättre skola. En syrlighet kring att för kommuner som vill göra lärare till barnvakter så är kunskapsbefrämjande aktiviteter inte värda något.

  2. Tack Johan för ett inspirerande föredrag. Det var inga konstigheter som du lyfte fram, det var raka rör. I all enkelhet beskrev du vikten av att först befästa baskunskaper och sedan kan man ta ut svängarna med entreprenöriellt lärande och liknande. Vilket i många fall i praktiken betyder enbart det förstnämnda. Alla har möjligheten att nå resultat, men för några betyder det allt om det är läraren som styr istället för elevstyrt. Din poäng om lärarhögskolorna var klockren, kanske skulle du kunna tillföra något där som skulle göra skillnad? Kameramannen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s