h1

Lärarmyteriet skriver bra!

01 maj 2012

Det kanske bästa som skrivs om skolan just nu, som beskriver skoldagen och tar dig rätt in i klassrummet är det som skrivs av bloggkollektivet Lärarmyteriet. Om du inte läst deras texter ännu så passa på och länka dig vidare här. Hoppas fler kan bidra till att lyfta fram lärarjobbets vedermödor, glädjeämnen och komplexitet, så att diskussionen om vad lärare ska göra och inte ska göra lyfts upp på politikernas agenda. Fler röster behöver höras för att säga ifrån. Högre lön, ökad status och mindre administration är vad som krävs för att läraryrket åter ska bli ett attraktivt arbete.

Annonser

3 kommentarer

  1. Håller med om att vi behöver mindre administration. Det är alldeles för lite fokus på eleverna och undervisningen och alldeles för mycket fokus på administrativa sysslor. /Fredrik


  2. Kommunerna har dålig ekonomi. Vi lärare har låga löner. Vi kopierar och knopar ihop läromedel till våra elever med dåligt samvete. Vi ska se till att alla elever mår bra och överlämna kunskaper. Personalpolitiken existerar infe. Vi ska ändå hålla ställning och se till att allt flyter på som det förväntas. Dessutom så ska vi administrera diverse dokument. Att vara lärare är bland det svåraste som finns. Vem tar hand om oss?


    • Sonja,
      Du ställer många bra frågor och jag har inga svar!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s