Nu är jag rektor


I fredags blev det klart att jag är rektor för Vikingaskolan. Anna slutade för 7 veckor sedan och jag har varit tillförordnad sedan dess. Under rekryteringsprocessen har jag varit en av 15 sökande och i slutändan, efter två intervjuer fick jag till slut jobbet. Så härligt och så skönt, nu har jag möjligheter att påverka fullt ut på min skola. Dessvärre kommer det bli så att jag inte kommer att blogga så mycket, inte för att jag inte kan det för jag skriver i princip aldrig om Vikingaskolan eller om Haninge, utan i generella termer, utan på grund av att jag inte har tid. Framtiden får visa hur mycket tid jag har för bloggande.

Idag var jag på Skolforum och höll ett föredrag kring min bok och i morgon kommer jag vara där igen. Här är Power Point-Skolforum kring mitt framförande.

Just det – för övrigt anser jag att läraryrket är samhällets viktigaste arbete!

20 thoughts on “Nu är jag rektor

  1. Tack Jan,
   Jag lovar att förvalta förväntningarna på absolut bästa sätt. Har redan sagt att vi ska bli bästa skola – tillsammans!

 1. Stort grattis, du verkar vara en klok person! Och som ledare hoppas jag att du lyssnar på Astrid Lindgren: den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll.

  1. Anna,
   Tack! Jag är nästan för snäll – faktiskt även om man inte kan tro det ibland när jag skriver. Så jag måste nog tänka på att inte bli utnyttjad, vill ju alla medarbetares bästa.

 2. Lite tråkigt! Jag har följt bloggen med stort intresse. För övrigt den enda blogg jag följer. Ofta har diskussionen haft ett mycket intressant innehåll med en likaså intressant åtföljande diskussion. Men stort grattis även från mig!// Stella
  ps brydde du dig om min lic.uppsats? ds

  1. Hej Stella,
   Jo visst brydde jag mig om den, skrev ut den och så har den blivit liggande. Men jag ska ta tag i detta så fort jag har tid.

  2. Jo en sak till, det kommer nog komma ett och annat blogginlägg då och då. Har precis läst ett gammalt inlägg om läsning från 1995 som Bo Sundblad har skrivit och det ska jag nog lägga ut – kommer att få reaktioner.

  1. Tack Janne,
   Jag lovar att jag ska kämpa stenhårt för att fokusera på kunskap, lägga lärarnas arbetsuppgift i första rummet, stödja personalens utveckling och eventuell fortbildning. Och aldrig låta mig hjärntvättas av demagoger som jobbar i pedagogikens namn. Aldrig!

 3. Grattis Johan!
  Hittade din blogg nu när jag var ute och letade bloggare… vi föräldrar har också startat en blogg: foraldraalliansen.nu/blogg
  Föräldrar, lärare, skolledare har mycket gemensamt!
  Hälsningar från Diana Reybekiel, fd Aktionsgruppen Bevara Västbodaskolan

  1. Hej Diana,
   Hoppas allt är bra med dig. Känns länge sen vi kamperade ihop. Hoppas att allt har gått bra för dig när det gäller dina barn och deras skolgång. För mina barn har det gått bra, vi flyttade till Älvsjö för två år sedan och Alma fick börja i FSK-klass här och det har gått bra. Nu är jag sedan september rektor på en F-6-skola i Haninge. Jag har bloggat i fyra år, men sedan någon månad tillbaka ligger bloggen mer eller mindre nere. Jag har inte tid och har även tappat lusten lite grann.
   Allt gott!
   Johan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s