Nya Podd-avsnitt


Jag är i full gång att spela in ett gäng podd-avsnitt, äntligen har jag fått teknik och tid att samspela. Visst, det blir lite brus och flygplan som passerar i luftrummet, men det är förhoppningsvis ett bra samtal eller intervju. Det jag vill är att få till intressanta röster från skolan och inte en välproducerad ljudsändning. Innehållet är det viktigaste.

Jag har cirka 50 olika gäster/ämnen som är på listan och har du önskemål om innehåll eller gäst kan du maila mig. Jag har frågat om Bo Sundblad kan tänka sig vara gäst flera gångar och det kommer han vara, bland annat väntar en intervju som handlar om Vygotskij.

Igår (25/6-19) lade jag upp en intervju med en före detta elev till mig som heter Sara. Det intressanta med Sara är att hon började hos mig i årskurs 6 efter att ha varit inskriven i särskolan i två år (årskurs 4-5). Saras mamma var arg som ett bi och vägrade låta flickan gå i särskolan, hon skulle gå i vanlig klass. Knappt fyra år senare skrevs hon ut ur särskolan och idag är hon en väl fungerande vuxen kvinna som ingen skulle kunna ana har klassificerats med ett IQ på 68. Vill du få en fördjupad beskrivning av processen kring Sara, utöver intervjun kan du köpa min bok Yrke: Lärare. Skicka ett mail till mig så skickar jag boken. Yrke: Lärare går även att låna på bibliotek.

Tidigare lade jag upp ett poddavsnitt där jag intervjuar Elise som är före detta anställd musiklärare på Vikingaskolan i Haninge. Elise har genomfört många ämnesövergripande musikprojekt och har genom musiken fått många elever att gilla skolan. Elise berättar om sin syn på skolan och på vad ämnet musik kan bidra med.

Vill du komma i kontakt med mig kan du maila på:

johankant@hotmail.com eller rektorspodden@johankant.se

Trevlig lyssning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s