En mellanstadiemajjes berättelse


Under många år har Sören Holdar varit inne på en rad forum och diskuterat skola och pedagogik. Så även på min blogg. Med kloka inlägg som byggt på hans egna kunskaper och erfarenheter har Sören många gånger lagt sitt perspektiv på det jag skrivit vilket har gjort mina texter starkare och vid flera tillfällen har det jag skrivit blivit verifierat av Sören. ”Jo, så fungerar det” och ”ja, det är också mina erfarenheter”.

Jag tog kontakt med Sören redan i höstas (2019) och frågade om han ville vara gäst i min podd. Han tackade ja, men av olika anledningar kom annat emellan. Nu fick vi till ett möte i Sollentuna, inte ens Coronasmittan kunde sätta käppar i hjulet denna gång.

Men vad ska man tala om med en erfaren mellanstadiemajje? På något sätt behövs begränsningar och vi valde diagnoshysteri och betygssättning, ämnen som det skulle visa sig ha ett visst samband.

Skå-Gustav är stor idol för Sören och vi talade om det sociala arvet, ett uttryck som Skå-Gustav myntade.

Det blev en väldigt trevlig pratstund och det kommer att finnas anledning att återvända till Sören för fler samtal i framtiden.

Länk: http://johankant.libsyn.com/website/avsnitt-12-en-mellanstadiemajjes-berttelse

Trevlig lyssning!

För övrigt anser jag att läraryrket är samhällets absolut viktigaste arbete. Förstatliga skolan eller reglera lärarnas arbetsuppgifter (USK:en)!

Referenser

https://sv.wikipedia.org/wiki/Gustav_Jonsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s