Nya LUS-boken som ljudbok

Är läsningen ett medfött fenomen eller en kulturprodukt?

Jag och Bo Sundblad kan med glädje presentera nya LUS-boken som ljudbok. Vi har låtit ge ut boken så att den är tillgänglig när du joggar, stökar i köket, byter däck på bilen eller helt enkelt ägnar dig åt något som du gör på autopilot.

Dock vill jag lyfta ett varningens finger. Nya LUS-boken är förvisso skriven på ett lättillgängligt sätt men det är en teoretisk bok. Du behöver således vara alert och inte slappna av så att du hänger med i tankarna kring läsning.

Hoppas du tycker att det blir spännande att lyssna på Nya LUS-boken. För övrigt tror jag att det är många lärare som inte sysslar med läsning eller som jobbar på lågstadiet som skulle finna boken intressant. Det är många aspekter som Nya LUS-boken tar upp som har bäring på läraryrket i stort och på elevers knackiga läskapacitet idag och som skulle få ett och annat frågetecken att rätas ut. Dessutom ägnas en hel del åt resultatuppföjning.

Boken finns där streamade böcker erbjuds. Trevlig läsning!

Den som hörde allt detta kunde i sanning fråga sig den obesvarade frågan. Tro dem på vad de säga? Eller är de besatta? De vore nog besatta. Ty det blir människan då hennes heligaste intressen sättas på spel. De egna.

August Strindberg, Det nya riket (1882)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s